Az élettani betegségek közül a fagykártételek esetenként és helyenként jelentősek. Leggyakoribbak a késő tavaszi fagyok, ami ellen több fajta módon is védekezhetünk.

A baktériumos megbetegedések között, a fontossága miatt kiemelkedő, a Xantomonas-os rügy- és levélfoltosság, amit a megfelelő vegyszerek, baktericidek kijuttatásával küszöbölhetünk ki.

A gombák okozta betegségek közül a leggyakoribb a Gnomonia-s levél- és termésfoltosság, de egy kis odafigyeléssel már meglehetősen biztonsággal tudunk védekezni ellene megfelelő fungicidek használatával.

A kártevők (zöld cserebogár, levélormányos, almamoly, farontó, dióburoklégy) ellen hatásosan, feromon csapdás megfigyelésre támaszodva, időzített inszekticides kezelésekkel tudunk védekezni.

A diót károsító kórokozók elleni védekezést már a telepítéskor megkezdjük. A vegyszeres védekezéseken túlmenően évente többször is elvégezzük az ültetvényen a sorközi gyomtalanítást, kultivátorozást, esetlegesen tárcsázást, részben talajlazítás, részben a fertőzött, lehullott levelek megsemmisítése céljából.